-
Porsche Nederland Porsche Nederland

nieuws

up-to-speed blijven?
Simon Stöckl Luchtfoto CM.com Circuit Zandvoort
CM.com Circuit Zandvoort gedurende heel augustus gesloten
CM.com Circuit Zandvoort is gedurende heel augustus gesloten in verband met de opbouw van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Het is dus niet mogelijk om het circuit de bezoeken.
Lees meer!
Jerome Wassenaar
Succesvolle test- en demoprogramma’s met elektrische auto voor partner InMotion
Begin juni testte InMotion haar nieuwste bolide op CM.com Circuit Zandvoort: de volledig elektrische Revolution. Ook tijdens het GT Masters weekend was de renstal uit Eindhoven aanwezig tussen de duinen. Team Manager Ewout Timmermans spreekt over “zeer leerzame en geslaagde sessies.” Begin dit jaar verlengde InMotion het partnerschap met CM.com Circuit Zandvoort. InMotion wordt volledig gerund door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen uit Eindhoven. De InMotion Revolution is een LMP3-auto die gebruikt maakt van Electric Refueling en kan binnen 12 minuten worden opgeladen. Dat maakt de Revolution de snelst oplaadbare raceauto ter wereld. CM.com Circuit Zandvoort dient als field lab voor het Brabantse team.
Lees meer!
Marcel Albers Memorial tijdens Pinksterraces op CM.com Circuit Zandvoort
Op 20 april was het 30 jaar geleden dat Marcel Albers het leven liet tijdens een race voor het Brits Formule 3-kampioenschap. Albers gold destijds als een van de grote talenten in de autosport, maar door het noodlottig ongeval kon hij zijn potentieel niet verder ontvouwen. De herinnering aan hem wordt echter levend gehouden, ondermeer door de Marcel Albers Memorial, een jaarlijkse race in de Formule Ford-klasse op CM.com Circuit Zandvoort. Tijdens de Pinksterraces van 4 t/m 5 juni beleeft de Marcel Albers Memorial zijn achtste editie. Marcel Albers, geboren op 29 april 1967, begon pas vrij laat in de kartsport, maar het talent was duidelijk aanwezig. Hij schreef zich in voor een selectieprogramma waarvan de winnaar kon rekenen op een volledig seizoen in de Formule Ford. Uit zo’n 15.000 kandidaten kwam Albers als winnaar uit de bus en in 1989, zijn eerste jaar in de autosport, werd hij gelijk Nederlands kampioen. Het jaar erna reed hij in de Formule Opel Lotus Euroseries, waarin hij direct met overmacht de eerste race won. De concurrentie bestond onder anderen uit de latere Formule 1-coureurs Rubens Barrichello en David Coulthard en Indy 500-winnaar Gil de Ferran. In 1991 maakte Albers de overstap naar het Brits Formule 3-kampioenschap. Hij sloot het seizoen tegen zeer sterke concurrentie als vijfde af. Tijdens de eerste editie van de Masters of Formula 3 op Zandvoort eindigde hij achter David Coulthard en Jordi Gené als derde.
Lees meer!
Vredestein Cycling Zandvoort keer terug naar het circuit
Op 11 en 12 juni vindt Vredestein Cycling Zandvoort plaats, hét weekend vol fietsplezier voor recreanten en toppers. Start met je vrienden of collega’s in estafettevorm in de 24 uursrace. Wissel elkaar af: Fietsen, eten, slapen, fietsen et cetera. Koers zo een etmaal lang, ook de nacht door met verlichting op de fiets! Er ontstaan verschillende peletons, jouw tempo is daar ook bij. Kampeer in je camper, caravan of tent op het paddock waar normaal de raceteams staan. Of huur één van de pitboxen waar in september de Formule 1 teams weer zijn. Ook kun je met een bedrijfsteam meedoen, en een echte VIP box met volledig verzorgde catering boeken.
Lees meer!
Red Bull Content Pool CM.com-Circuit-Zandvoort-Formula-1-Heineken-Dutch-Grand-Prix-stikstofzaak
CM.com Circuit Zandvoort krijgt wederom gelijk in stikstofzaak
De Rechtbank Noord-Holland geeft CM.com Circuit Zandvoort gelijk in de zaak over de stikstof berekening en de natuurvergunning van het circuit. Deze uitspraak bevestigt dat het circuit, waar jaarlijks ook de F1 Heineken Dutch Grand Prix plaatsvindt, zorgvuldig te werk is gegaan. De procedure was aangespannen door een aantal natuur- en milieuorganisaties. Al met al is dit de 34ste juridische procedure waarin wordt vastgesteld dat het circuit voldoet aan wet- en de regelgeving. Tekst gaat verder onder afbeelding.
Lees meer!
© Jeroen van Iersel
Oud-mariniers trainen met Natasja Froger op CM.com Circuit Zandvoort ter voorbereiding op jubileumeditie Tour Du ALS
Op zaterdag 26 maart vond er ter voorbereiding op Tour du ALS een bijzondere training plaats voor twaalf Noordwijkse oud-mariniers. CM.com Circuit Zandvoort steunt de ‘Ventoux Marines’ in hun strijd tegen ALS en nodigde hen uit voor een eenmalige training op het circuit waar Max Verstappen tijdens de Dutch Grand Prix vorig jaar naar zijn overwinning behaalde. De mariniers ‘speedmarsten’ de 22 kilometer die ook tijdens de beklimming van de Mont Ventoux worden afgelegd. Natasja Froger, ALS-ambassadeur en tevens deelnemer van Tour du ALS, sloot zich de eerste kilometers bij de mariniers aan. Ter nagedachtenis aan overleden collega De Ventoux Marines nemen ter nagedachtenis aan hun collega Ed van Heeswijk, sinds zijn overlijden deel aan Tour du ALS. Ed overleed in 2018 aan de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Met hun deelname willen Ed’s collega’s zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen ALS. Uit eigen ervaring weten de mariniers: er is geen tijd te verliezen! Laura, dochter van Ed, heeft zich bij de Ventoux Marines aangesloten. “Mijn vader stond positief en optimistisch in het leven, ook toen hij ziek werd plukte hij de dag en keek hij naar wat juist nog wel kon. Voor mijn vader komt een oplossing te laat, maar weet dat hij trots zou zijn dat wij zijn strijd voortzetten.”
Lees meer!
Forze, InMotion en Brunel Solar verlengen contract met CM.com Circuit Zandvoort
CM.com Circuit Zandvoort vernieuwt ontwikkelprogramma’s met innovatieve zonne-, elektrische- en waterstofauto
Zandvoort – Na een succesvolle eerdere samenwerking, racen de teams van InMotion en Forze in 2022 opnieuw over de baan van CM.com Circuit Zandvoort. Naast deze twee teams van de Technische Universiteit Delft en Technische Universiteit Eindhoven, wordt ook Brunel Solar Team toegevoegd aan het testprogramma op het circuit.  
Lees meer!
Stembureau gemeenteraadsverkiezingen in Red Bull Lounge op CM.com Circuit Zandvoort
Aanstaande maandag 14 maart om 7:30 uur brengen racelegende Jan Lammers en de Zandvoortse burgemeester David Moolenburgh de eerste stem uit op een unieke locatie: De officiële Red Bull Lounge op het CM.com Circuit Zandvoort. Recht boven de pit lane op CM.com Circuit Zandvoort is de Red Bull Lounge. Een erg bijzondere plek, die op 14, 15 en 16 maart verandert in een stembureau. De grote ramen bieden een geweldig uitzicht over het circuit en de ruimte ademt Formule 1. Zo is er onder meer de originele raceoverall van Max Verstappen te bewonderen.
Lees meer!
historic-grand-prix-keert-terug-naar-zandvoort-3
De Historic Grand Prix keert terug naar Zandvoort!
De in ere herstelde Historic Grand Prix van Nederland vindt dit jaar plaats op 15,16 & 17 juli op CM.com Circuit Zandvoort. Voor de vele autosportliefhebbers is dit het belangrijkste historische race-evenement van Nederland. De organisatie is in handen van de Dutch Grand Prix, die ook de F1 Heineken Dutch Grand Grand Prix organiseert. De initiatiefnemers zijn bijzonder trots Chris Zegers aan te mogen kondigen als ambassadeur van het evenement. De kaartverkoop start donderdag 10 maart.
Lees meer!
Positieve economische en sociale impact Dutch Grand Prix 2021
In september keerde de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix terug in Nederland. Tienduizenden bezoekers reisden af naar CM.com Circuit Zandvoort en miljoenen mensen wereldwijd genoten mee via tv of online. Vriend en vijand waren het al snel met elkaar eens; het evenement was een groot succes. De Breda University of Applied Sciences (BUas) heeft een wetenschappelijk onderzoek afgerond naar de economische, sociale en maatschappelijke impact van het evenement en daaruit bleek dat de terugkeer van het evenement ook veel positieve effecten heeft op de regio. Positieve economische impact De Dutch Grand Prix heeft geleid tot een hoop extra bestedingen in Zandvoort en de regio. Door het evenement werden er € 22,3 miljoen aan additionele bestedingen in Zandvoort en € 44,5 miljoen aan additionele bestedingen in de Metropool Regio Amsterdam (inclusief Zandvoort) gedaan. Deze extra bestedingen heeft 244 banen in Zandvoort en 498 banen in de MRA-regio (inclusief Zandvoort) opgeleverd. Opvallend is dat deze cijfers, zelfs met 2/3 van de totale capaciteit als gevolg van de Corona-maatregelen, hoger uitvallen dan de voorspellingen uit het Desicio onderzoek van 2017. Tekst gaat verder onder afbeelding.
Lees meer!
Contact