Porsche Nederland Porsche Nederland

nieuws

up-to-speed blijven?
Nieuwe uitgave RaceFan F1 pitstop
De nieuwe midseason uitgave RaceFan F1 ‘Pitstop’ is een fototrip geworden die je op spannende wijze door de tien Grand Prix’ van 2019 leidt. In een hoofdrol uiteraard Max Verstappen. Zo ook halen de makers een aantal andere belangrijke race-series in je herinnering terug. O.a. de 24H Le Mans waarin heel wat Nederlanders van start gingen. De makers spraken met het snelle trio Bleekemolen, kijken naar de ambitieuze Tom Coronel én verheugen zich op de komende Historic Grand Prix op Circuit Zandvoort.   RaceFan F1 ‘Pitstop’ 2019 Glossy uitgevoerde midseason editie Vanaf vrijdag 26 juli in de boek-/tijdschriftshops Prijs 6,95 euro
Lees meer!
In memoriam – Hans Ernst (1947-2019)
Met diepe droefheid hebben we op Circuit Zandvoort kennis genomen van het overlijden van Hans Ernst. Als directeur-eigenaar van het circuit was hij meer dan 25 jaar lang de stuwende kracht achter de Nederlandse autorensportaccommodatie. Met zijn inzicht, daadkracht en durf als ondernemer wist hij het circuit veilig door moeilijke omstandigheden te loodsen en door strategische beslissingen, gedragen door een lange-termijnvisie, de toekomst van de accommodatie zowel in sportieve als in bedrijfseconomische zin veilig te stellen. Als oud-coureur, in de toerwagens en de Sports 2000-klasse, kende Hans Ernst het circuit in Zandvoort al tientallen jaren. In het dagelijks leven was hij eigenaar van een aantal optiekzaken, maar vanuit de NAV vervulde hij ook de rol van bestuurslid in de toenmalige stichting die het circuit beheerde. Toen in 1988 de positie van circuitdirecteur vacant werd, nam Ernst deze functie over, aanvankelijk op tijdelijke basis, maar al snel permanent. Door de gedeeltelijke verkoop van het circuitterrein door de gemeente voor de aanleg van het naastgelegen bungalowpark was de toekomst van het circuit – niet voor de eerste maal – ernstig in gevaar. Met de aanleg van een verkort interimcircuit, medio 1989, werd dit gevaar afgewend en bleef de accommodatie voor de Nederlandse autorensport behouden. Hans Ernst toonde zijn voortvarendheid door samen met een team van medewerkers en enkele industriepartners in 1990 de ‘Marlboro Masters of Formula 3’ in het leven te roepen, teneinde Zandvoort ook internationaal weer op de kaart te zetten. De ‘Masters’ groeiden uit tot het toonaangevende Formule 3-evenment van Europa en beleefde in totaal 25 edities. Uiteindelijk lukte het Hans Ernst en zijn team, de felbegeerde A-status te verkrijgen, waarmee de toekomst van het circuit voor lange termijn gegarandeerd was. Niet in de laatste plaats door ondersteuning en actieve betrokkenheid van tal van importeurs en grote sponsors beleefde de Nederlandse autorensport in de jaren negentig een succesvolle periode. Hans Ernst verwierf successievelijk een meerderheidsbelang in het circuit.
Lees meer!
Essay Produkties
Vacatures 2019
Circuit Zandvoort is volop in ontwikkeling. Daar horen ook nieuwe collega’s bij! Kijk snel op onze vacaturepagina of er iets voor jou bij zit. Klik hier!
Lees meer!
Contact