-
Porsche Nederland Porsche Nederland

nieuws

up-to-speed blijven?
Marcel Albers Memorial tijdens Pinksterraces op CM.com Circuit Zandvoort
Op 20 april was het 30 jaar geleden dat Marcel Albers het leven liet tijdens een race voor het Brits Formule 3-kampioenschap. Albers gold destijds als een van de grote talenten in de autosport, maar door het noodlottig ongeval kon hij zijn potentieel niet verder ontvouwen. De herinnering aan hem wordt echter levend gehouden, ondermeer door de Marcel Albers Memorial, een jaarlijkse race in de Formule Ford-klasse op CM.com Circuit Zandvoort. Tijdens de Pinksterraces van 3 t/m 5 juni beleeft de Marcel Albers Memorial zijn achtste editie. Marcel Albers, geboren op 29 april 1967, begon pas vrij laat in de kartsport, maar het talent was duidelijk aanwezig. Hij schreef zich in voor een selectieprogramma waarvan de winnaar kon rekenen op een volledig seizoen in de Formule Ford. Uit zo’n 15.000 kandidaten kwam Albers als winnaar uit de bus en in 1989, zijn eerste jaar in de autosport, werd hij gelijk Nederlands kampioen. Het jaar erna reed hij in de Formule Opel Lotus Euroseries, waarin hij direct met overmacht de eerste race won. De concurrentie bestond onder anderen uit de latere Formule 1-coureurs Rubens Barrichello en David Coulthard en Indy 500-winnaar Gil de Ferran. In 1991 maakte Albers de overstap naar het Brits Formule 3-kampioenschap. Hij sloot het seizoen tegen zeer sterke concurrentie als vijfde af. Tijdens de eerste editie van de Masters of Formula 3 op Zandvoort eindigde hij achter David Coulthard en Jordi Gené als derde.
Lees meer!
Vredestein Cycling Zandvoort keer terug naar het circuit
Op 11 en 12 juni vindt Vredestein Cycling Zandvoort plaats, hét weekend vol fietsplezier voor recreanten en toppers. Start met je vrienden of collega’s in estafettevorm in de 24 uursrace. Wissel elkaar af: Fietsen, eten, slapen, fietsen et cetera. Koers zo een etmaal lang, ook de nacht door met verlichting op de fiets! Er ontstaan verschillende peletons, jouw tempo is daar ook bij. Kampeer in je camper, caravan of tent op het paddock waar normaal de raceteams staan. Of huur één van de pitboxen waar in september de Formule 1 teams weer zijn. Ook kun je met een bedrijfsteam meedoen, en een echte VIP box met volledig verzorgde catering boeken.
Lees meer!
Red Bull Content Pool CM.com-Circuit-Zandvoort-Formula-1-Heineken-Dutch-Grand-Prix-stikstofzaak
CM.com Circuit Zandvoort krijgt wederom gelijk in stikstofzaak
De Rechtbank Noord-Holland geeft CM.com Circuit Zandvoort gelijk in de zaak over de stikstof berekening en de natuurvergunning van het circuit. Deze uitspraak bevestigt dat het circuit, waar jaarlijks ook de F1 Heineken Dutch Grand Prix plaatsvindt, zorgvuldig te werk is gegaan. De procedure was aangespannen door een aantal natuur- en milieuorganisaties. Al met al is dit de 34ste juridische procedure waarin wordt vastgesteld dat het circuit voldoet aan wet- en de regelgeving. Tekst gaat verder onder afbeelding.
Lees meer!
© Jeroen van Iersel
Oud-mariniers trainen met Natasja Froger op CM.com Circuit Zandvoort ter voorbereiding op jubileumeditie Tour Du ALS
Op zaterdag 26 maart vond er ter voorbereiding op Tour du ALS een bijzondere training plaats voor twaalf Noordwijkse oud-mariniers. CM.com Circuit Zandvoort steunt de ‘Ventoux Marines’ in hun strijd tegen ALS en nodigde hen uit voor een eenmalige training op het circuit waar Max Verstappen tijdens de Dutch Grand Prix vorig jaar naar zijn overwinning behaalde. De mariniers ‘speedmarsten’ de 22 kilometer die ook tijdens de beklimming van de Mont Ventoux worden afgelegd. Natasja Froger, ALS-ambassadeur en tevens deelnemer van Tour du ALS, sloot zich de eerste kilometers bij de mariniers aan. Ter nagedachtenis aan overleden collega De Ventoux Marines nemen ter nagedachtenis aan hun collega Ed van Heeswijk, sinds zijn overlijden deel aan Tour du ALS. Ed overleed in 2018 aan de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Met hun deelname willen Ed’s collega’s zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen ALS. Uit eigen ervaring weten de mariniers: er is geen tijd te verliezen! Laura, dochter van Ed, heeft zich bij de Ventoux Marines aangesloten. “Mijn vader stond positief en optimistisch in het leven, ook toen hij ziek werd plukte hij de dag en keek hij naar wat juist nog wel kon. Voor mijn vader komt een oplossing te laat, maar weet dat hij trots zou zijn dat wij zijn strijd voortzetten.”
Lees meer!
Forze, InMotion en Brunel Solar verlengen contract met CM.com Circuit Zandvoort
CM.com Circuit Zandvoort vernieuwt ontwikkelprogramma’s met innovatieve zonne-, elektrische- en waterstofauto
Zandvoort – Na een succesvolle eerdere samenwerking, racen de teams van InMotion en Forze in 2022 opnieuw over de baan van CM.com Circuit Zandvoort. Naast deze twee teams van de Technische Universiteit Delft en Technische Universiteit Eindhoven, wordt ook Brunel Solar Team toegevoegd aan het testprogramma op het circuit.  
Lees meer!
Stembureau gemeenteraadsverkiezingen in Red Bull Lounge op CM.com Circuit Zandvoort
Aanstaande maandag 14 maart om 7:30 uur brengen racelegende Jan Lammers en de Zandvoortse burgemeester David Moolenburgh de eerste stem uit op een unieke locatie: De officiële Red Bull Lounge op het CM.com Circuit Zandvoort. Recht boven de pit lane op CM.com Circuit Zandvoort is de Red Bull Lounge. Een erg bijzondere plek, die op 14, 15 en 16 maart verandert in een stembureau. De grote ramen bieden een geweldig uitzicht over het circuit en de ruimte ademt Formule 1. Zo is er onder meer de originele raceoverall van Max Verstappen te bewonderen.
Lees meer!
historic-grand-prix-keert-terug-naar-zandvoort-3
De Historic Grand Prix keert terug naar Zandvoort!
De in ere herstelde Historic Grand Prix van Nederland vindt dit jaar plaats op 15,16 & 17 juli op CM.com Circuit Zandvoort. Voor de vele autosportliefhebbers is dit het belangrijkste historische race-evenement van Nederland. De organisatie is in handen van de Dutch Grand Prix, die ook de F1 Heineken Dutch Grand Grand Prix organiseert. De initiatiefnemers zijn bijzonder trots Chris Zegers aan te mogen kondigen als ambassadeur van het evenement. De kaartverkoop start donderdag 10 maart.
Lees meer!
Positieve economische en sociale impact Dutch Grand Prix 2021
In september keerde de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix terug in Nederland. Tienduizenden bezoekers reisden af naar CM.com Circuit Zandvoort en miljoenen mensen wereldwijd genoten mee via tv of online. Vriend en vijand waren het al snel met elkaar eens; het evenement was een groot succes. De Breda University of Applied Sciences (BUas) heeft een wetenschappelijk onderzoek afgerond naar de economische, sociale en maatschappelijke impact van het evenement en daaruit bleek dat de terugkeer van het evenement ook veel positieve effecten heeft op de regio. Positieve economische impact De Dutch Grand Prix heeft geleid tot een hoop extra bestedingen in Zandvoort en de regio. Door het evenement werden er € 22,3 miljoen aan additionele bestedingen in Zandvoort en € 44,5 miljoen aan additionele bestedingen in de Metropool Regio Amsterdam (inclusief Zandvoort) gedaan. Deze extra bestedingen heeft 244 banen in Zandvoort en 498 banen in de MRA-regio (inclusief Zandvoort) opgeleverd. Opvallend is dat deze cijfers, zelfs met 2/3 van de totale capaciteit als gevolg van de Corona-maatregelen, hoger uitvallen dan de voorspellingen uit het Desicio onderzoek van 2017. Tekst gaat verder onder afbeelding.
Lees meer!
CM.com Circuit Zandvoort krijgt primeur met opening nieuw simrace-concept Racesquare
Zandvoort, dinsdag 27 juli – Racesquare B.V., de organisatie die virtuele race-ervaringen aanbiedt en bekend is van The Official F1® Racing Centre in Utrecht, kondigt een nieuw virtueel race-concept aan. Op maandag 27 september opent het bedrijf de deuren van Racesquare Circuit Zandvoort op het legendarische CM.com Circuit Zandvoort. Bezoekers kunnen in Zandvoort op een unieke manier zelf virtueel het circuit ervaren. Ook zijn de andere Formule 1-circuits van de racekalender beschikbaar. Met de komst van dit nieuwe concept wordt het mogelijk om in de toekomst ook andere games en raceklassen toe te voegen. Zandvoort heeft de primeur met de opening van het eerste Racesquare-centrum van Nederland, inclusief een grid van 20 geavanceerde race-simulatoren, bar en merchandise-shop. Nieuw concept met meer raceklassen en racegames Met dit nieuwe concept wil Racesquare de motorsport voor iedereen toegankelijker maken. Raceliefhebbers die het circuit bezoeken krijgen de mogelijkheid om het virtueel tegen 19 andere coureurs op te nemen in een geavanceerde 4D-racesimulator van Build4Performance, en ervaren o.a. force feedback, rook- en audiovisuele effecten. Bezoekers worden tijdens hun virtuele race begeleid door een persoonlijke Race Marshall. Vanaf 27 september zal de koningsklasse van de motorsport virtueel beschikbaar zijn in Zandvoort en komt er in de toekomst meer content vrij. “Dit nieuwe concept op het circuit van Zandvoort geeft iedereen de mogelijkheid zelf een virtuele race over dit fantastische circuit te ervaren”, zegt Niels Roodenburg, Directeur bij Racesquare. “We bieden naast Zandvoort ook vele andere legendarische circuits ter wereld aan. Bovendien zullen wij de komende tijd steeds meer games en raceklassen toevoegen, waarmee we zullen inspelen op de vele live races en events op het circuit. Racesquare is een geweldig uitje voor iedereen, van de die-hard race-fan, tot vrienden en collega’s die op zoek zijn naar een unieke ervaring. Racen terwijl je vanuit je sim over het circuit heen kijkt en de echte racewagens langs je heen ziet scheuren is immers leuk voor iedereen!”
Lees meer!
F1-thema voor Junkyardrace tijdens Zandvoort Race Classics
Een speciale gast tijdens de Zandvoort Race Classics van 16-18 juli is de Junkyardrace. Het is voor het eerst dat deze bijzondere race op een historisch evenement plaatsvindt – en eigenlijk is dat niet zo vreemd. De deelnemende auto’s met een maximale straatwaarde van 500 euro zijn allerminst de nieuwste. En met het thema van dit jaar, de Formule 1, kunnen de teams niet alleen vooruitkijken naar de terugkeer van de GP van Nederland in september, maar ook teruggrijpen op de rijke geschiedenis van de Grand Prix. De Junkyardrace bestaat sinds 2015 en inmiddels zijn er alweer tien Junkyardraces verreden, soms meerdere per jaar. Elke wedstrijd is alleen toegankelijk voor standaardauto’s van vóór het jaar 2000, met een maximale handelswaarde van 500 euro. Deelnemers zijn welkom met een gewoon rijbewijs. Gezelligheid en elkaars veiligheid staan voorop, dus de Junkyardrace is geschikt voor iedereen voor wie het normale racen te serieus en te duur is. Om het ludieke karakter van de race te benadrukken, worden de auto’s niet alleen veilig gemaakt met behulp van onder meer een rolkooi en een racestoel. Er mogen ook aanpassingen worden gedaan die bij het thema passen. Voor dit jaar is het thema Formule 1. Dat betekent dus auto’s met een achtervleugel, een gekke neus, een luchthapper op het dak of bijvoorbeeld een kleurenschema dat doet denken aan een F1-auto van vroeger of vandaag – van Gulf tot Martini. Tijdens de eerste endurance wedstrijd was al te zien hoe de teams het F1-thema hebben opgepikt. Het ene team reed bijvoorbeeld in AlphaTauri-kleuren (in een Honda uiteraard!), terwijl het andere team teruggreep op de geschiedenis rondom Moneytron Onyx, eind jaren tachtig het F1-team van de excentrieke Belgische miljonair Jean-Pierre van Rossem. Natuurlijk kwamen ook de oranje Arrows-Asiatech-kleuren van Jos Verstappen voorbij, net als de Red Bull-kleuren van Max. Minstens zo grappig: een BMW in de kleuren van de Mercedes-safetycar! Deze keer rijden de auto’s niet zes uur, maar één uur – wat voor de doorgewinterde Junkyardracers gelijkstaat aan een sprintrace. Omdat niets in de Junkyardrace ‘gewoon’ is, heeft de organisatie voor deze 1-uursrace een reeks anders-dan-andere toevoegingen in petto. Denk daarbij aan een extra chicane, enkele verplichte stints en een paar aparte straffen… Bestel hier je tickets voor Zandvoort Race Classics! →
Lees meer!
Contact