Porsche Nederland Porsche Nederland

nieuws

up-to-speed blijven?
Voor de jonge racefans: Circuit Zandvoort kleurplaat
Ook wanneer er geen races plaats vinden, zorgt Circuit Zandvoort ervoor dat de jonge racefans zich niet hoeven te vervelen. Via de onderstaande link is een leuke kleurplaat te downloaden. Welke kleur krijgen de stoere racebolides? En welke kleur krijgt de vlag? Veel kleurplezier! ► Download HIER de kleurplaat (in PDF)
Lees meer!
© Circuit Zandvoort
Circuit Zandvoort Track Insights 1 – Tarzanbocht
Een van de meest beroemde bochten van Circuit Zandvoort is de Tarzanbocht. Officieel is dit de eerste bocht van het circuit (ook bekend als Turn 1). De bocht maakt al sinds 1948 onderdeel uit van het circuittraject. Vanaf 2020 is de bocht breder en kent deze deels een geasfalteerde run-off area, zodat coureurs na een remfout veilig weer kunnen invoegen. Het tweede deel van de bocht blijft een grindbak. Zo kunnen coureurs geen ‘track limits’ overschrijden en worden foutjes nog steeds afgestraft. Racing on the limit!
Lees meer!
© Circuit Zandvoort
Circuit Zandvoort Track Insights 2 – Gerlachbocht
Wanneer de coureurs de beroemde Tarzanbocht hebben getrotseerd, wordt er tempo gemaakt richting de tweede bocht van het circuit: de Gerlachbocht. Vanaf 2020 is de bocht breder en kent deze aan de linkerzijde een grindbak. Tevens is het uitkomen van de bocht voorzien van een speciale ‘Double Kerb’, die het overschrijden van Track Limits zeer oncomfortabel maakt, maar toch niet meteen einde race hoeft te betekenen.
Lees meer!
Circuit Zandvoort Jaarkaart 2020
Bent u een regelmatige bezoeker van Circuit Zandvoort? Dan is de Circuit Zandvoort jaarkaart geknipt voor u. Niet meer wachten voor de kassa’s, maar direct doorlopen en bovendien bespaart u veel geld. Net als voorgaande jaren, hebben vaste Circuit Zandvoort-bezoekers in 2020 de mogelijkheid om een voordelige jaarkaart aan te schaffen. De jaarkaart is geldig vanaf medio mei 2020 tot en met december 2020. Bestellen kan via DEZE PAGINA.
Lees meer!
Essay Produkties
Equipe Verschuur wint Final 4
De Final 4, de afsluitende wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2019-2020 en tevens de eerste wedstrijd op het vernieuwde Circuit Zandvoort, is gewonnen door Renault-coureurs Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur, namens Equipe Verschuur. Het resultaat betekende tevens dat Van Loon en Kolen de wintertitel pakten. De endurance-race vormde de eerste officiële wedstrijd op de vernieuwde layout van Circuit Zandvoort en kreeg daarmee de subtitel “Zandvoort Reborn”. De 58 deelnemende equipes werden getrakteerd op een nog uitdagender circuittraject.   De dag startte met de kwalificatietraining, waarbij Equipe Verschuur met de snelle Renault RS01 van Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur de snelste tijd klokte. Het trio kwalificeerde zich bijna een seconde sneller dan de concurrentie. Het was de tweede maal dat Equipe Verschuur de poleposition pakte in het Winter Endurance Kampioenschap. De snelste tijd in Divisie II werd genoteerd door Munckhof Racing-rijders Eric van de Munckhof en Henry Zumbrink (BMW M4 GTR). In Divisie III waren het wederom Jan Schouten en Ton Vink die, net als bij de Zandvoort 500, met hun BMW 320D de snelste tijd klokten, terwijl in Divisie IV de pole werd veroverd door MDM-coureurs Jacco Brummelhuis en Djurre Kleibeuker.
Lees meer!
Essay Produkties
Update werkzaamheden – week 9
Ook in week 9 gebeurde er veel op Circuit Zandvoort. Een kijkje achter de schermen bij de verbouwingswerkzaamheden.
Lees meer!
DROMO
Update werkzaamheden – week 8
Benieuwd wat er allemaal in week 8 gebeurde op Circuit Zandvoort? Neem dan een kijkje achter de schermen met Update Friday.
Lees meer!
Essay Produkties
Update werkzaamheden – week 7
Ook in week 7 gebeurde er veel op Circuit Zandvoort. Een kijkje achter de schermen bij de verbouwingswerkzaamheden.
Lees meer!
Essay Produkties
Update werkzaamheden – week 6
Benieuwd wat er allemaal in week 6 gebeurde op Circuit Zandvoort? Neem dan een kijkje achter de schermen met deze update.
Lees meer!
Essay Produkties
Update werkzaamheden – week 5
Ook in week 5 gebeurde er veel op Circuit Zandvoort. Een kijkje achter de schermen bij de verbouwingswerkzaamheden.
Lees meer!
Contact