Porsche Nederland Porsche Nederland

nieuws

up-to-speed blijven?
Maixe
Historic Grand Prix bijzonder evenement op autosportkalender van 2020
De negende Historic Grand Prix is een bijzonder evenement gebleken op de autosportkalender van dit coronajaar vol uitdagingen. Co-organisatoren CM•com Circuit Zandvoort en de HARC zijn er trots op dat het evenement toch kon doorgaan op de geplande datum en zelfs in beperkte mate publiek kon verwelkomen. De aanwezigheid van toeschouwers zorgde voor een ouderwetse sfeer – en ook de actie op de baan was als vanouds. De Historic Grand Prix was bovendien het eerste grote internationale evenement dat plaatsvond op het circuit dat werd verbouwd voor de terugkeer van de Grand Prix van Nederland. Omdat het debuut van die race werd uitgesteld tot 2021, konden Max Verstappen of Lewis Hamilton daarom afgelopen mei niet meteen een nieuw officieel ronderecord laten noteren.
Lees meer!
CM.com wordt naamgever van Circuit Zandvoort
Vanaf heden heet het Zandvoortse racecircuit CM.com Circuit Zandvoort. CM.com verbindt zich als naamgevend partner aan Circuit Zandvoort. Het partnership is een volgende stap na de bestaande samenwerking die CM.com heeft met de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Een logische volgens de ambitieuze Nederlandse bedrijven in de doorontwikkeling van digitale bezoekersbeleving. Met andere woorden: Circuit Zandvoort zet met CM.com in op (digitale) transformatie.
Lees meer!
Foto: Motorsport.com - Essay
Circuit Zandvoort Track Insights 17 – Shell Station
Niet alleen een aantal bochten zijn afgelopen winter aangepast. Ook werd op Circuit Zandvoort een speciaal Shell V-Power Only station gerealiseerd.  
Lees meer!
Vernieuwde Mickey’s Bar open
Na een renovatieperiode is de Mickey’s Bar, het gezellige en sfeervolle racecafé aan het einde van de pitlane van Circuit Zandvoort, weer geopend. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op deze pagina.
Lees meer!
Historic Grand Prix 2020 – Koop je tickets nu
Een compleet FIA-programma, alle grids van hofleverancier Masters Historic Racing en maar liefst 40 jaar aan F3-auto’s – dat zijn de belangrijkste kenmerken voor het programma van de Historic Grand Prix van 2020. Vanwege de huidige corona-maatregelen kan de Historic Grand Prix in 2020 niet op de gebruikelijke wijze georganiseerd worden. Het programma is aangepast en het aantal beschikbare toegangskaarten is beperkt.   Historic Grand Prix 2020 Hoewel de corona-situatie bij veel liefhebbers van de historische autosport voor onzekerheid hebben gezorgd, is de animo onder coureurs groot om toch de autosport-actie weer te hervatten. Op dit moment hebben maar liefst 12 raceklassen aangegeven met hun deelnemers naar Circuit Zandvoort af te reizen, waaronder het FIA Masters Historic Formula One Championship, FIA Masters Historic Sports Car Championship, FIA Historic Formula 3 European Cup, Masters Endurance Legends en een andere publieksfavoriet: de Historic Formula 2. Het paddockprogramma is wel anders dan voorgaande edities, doordat dit jaar de focus meer ligt op de races en de raceauto’s van de deelnemers, dan de aankleding van de paddocks. Uiteraard blijven de vele klassiekers met een unieke racehistorie te bezichtigen op de paddocks.
Lees meer!
Circuit Zandvoort Track Insights 15 – Pitlane
Niet alleen een aantal bochten zijn afgelopen winter aangepast. Ook bij de ingang van de pitlane zijn een aantal vernieuwingen te zien.  
Lees meer!
Circuit Zandvoort Track Insights 14 – Arie Luyendykbocht
Direct na de belangrijke Kumhobocht, volgt al redelijk rap de laatste bocht van Circuit Zandvoort: de Arie Luyendykbocht. De bocht heeft een grote metamorfose ondergaan en is uiteindelijk getransformeerd tot een indrukwekkende kombocht met een banking van 18 graden, inclusief een SAFER barrier.
Lees meer!
Circuit Zandvoort Business update
Update 19 juni 2020: Wij zijn blij dat wij de afgelopen weken weer kleine groepen hebben mogen ontvangen en baanactiviteiten hebben kunnen hosten. Dit hebben we gedaan door samen de RIVM regels na te leven en via deze weg willen wij onze bezoekers, baanhuurders en klanten hiervoor bedanken. Met de RIVM-versoepelingen in het vooruitzicht hebben wij onze protocollen aangepast, zodat wij vanaf 1 juli weer grotere groepen op een verantwoorde manier kunnen ontvangen. Wij hosten zakelijke evenementen graag op een unieke en zeker ook verantwoorde manier en kijken er naar uit om u snel terug te zien op Circuit Zandvoort! Lees meer over de zakelijke mogelijkheden op deze pagina. Brochure → Inspiratie →   Take care and stay safe!   #alleensamenkrijgenwecoronaondercontrole   ► Vanwege de situatie rondom het Coronavirus zijn per 19 juni 2020 deze aanvullende protocollen van toepassing: Protocol Coronapreventie – update.
Lees meer!
© Essay Produkties
Circuit Zandvoort Track Insights 13 – Kumhobocht
Voor veel coureurs zal de Kumhobocht op Circuit Zandvoort een belangrijk element van de raceronde vormen. Immers is de snelheid bij het uitkomen van deze bocht van groot belang voor de uiteindelijke topsnelheid in de Arie Luyendykbocht en de kans op een slipstream. De Kumhobocht is voorzien van nieuw asfalt en nieuwe veiligheidsvoorzieningen.  
Lees meer!
Circuit Zandvoort Track Insights 12 – Hans Ernst Bocht van bovenaf
In deze Track Insights wordt de Hans Ernst Bocht vanuit een ander perspectief bekeken. Bij de Hans Ernst Bocht is een nieuwe run-off asfaltstrook gerealiseerd, de grindbak vernieuwd en zijn nieuwe FIA-hekken geplaatst.
Lees meer!
Contact